0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Wiosna zapachniało  marzę o grillu  .. dziś kochani zapraszam was na karkówkę pieczoną , marynowaną w piwie :)

Karkówka 1 kg
200 ml piwa jasnego
sól , pieprz , papryka ostra i 4 ząbki czosnku .
2 cebule
Karkówkę – kroimy na kotlety rozbijamy przyprawiamy marynujemy 12 godz w lodówce  w marynacie – piwo , czosnek , sól , pieprz  oraz papryka .


Wyjmuję karkówkę  z marynaty ( marynatę zachowuję dodam ją później  )   obsmażam karkówkę w  2 łyżkach oleju przekładam  do blaszki.  Cebulę pokrojoną i marynatę  chwilkę dusze na patelni dodaje 150 ml wody  , następnie polewam karkówkę wywarem z piwa i cebuli  piekę w piekarniku 40 min w 170 st .