0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Kochani ta propozycja was zaskoczy ..pyszny pasztet rybny który szybko się robi i jest niezwykle  smaczny :)

 

potrzebujemy :

1 kg ryby dorszowatej tuszki

1 jajko surowe

2 cebule

2 kromki chleba czerstwego

gałka muszkatołowa , przyprawy do ryb , sok z cytryny , sól , pieprz

Rybę pieczemy w piekarniku ww 180 st 40 min  . Rybę pieczemy w foli przyprawioną oraz skropioną cytryną .

Po upieczeniu rybę obieramy z ości i mielimy w maszynką  dodajemy cebulę , cebulę też mielimy oraz przyprawy i moczony w mleku chleb , dodajemy surowe jajko wyrabiamy masę .

Masę wkładamy do wysmarowanej masłem formy pieczemy w 170 st 50 min

Sos tatarski

grzyby marynowane pół słoiczka

3 ogórki korniszone

cebula

majonez 4 łyżki

pietruszka nać

wszystko drobno siekamy dodajemy majonezu sól i pieprz , łyżeczkę soku z cytryny .