0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Ryba całkiem w nowym wydaniu zachwyci wszystkich 
Pulpety z dorsza z ryżem z dodatkiem curry oraz warzywa maślano -ziołowe

 

CYMERA_20140616_144303

Potrzebujemy
filet z dorsza
jajko
1 łyżeczka soku z cytryny
mieszankę warzyw -marchewka , mini kukurydza ( jakie lubimy )
masło 1 łyżeczka oraz zioła
chrzan tarty
śmietana
bulion warzywny 2 szkl
ryż ugotowany 2 szkl z łyżeczka płaską curry
Wykonanie
Dorsza mielimy bez ości i skóry do zmielonego dorsza dodajemy jajko całe i wyrabiamy z sola i pieprzem ziołowym oraz 1 łyżeczką cytryny . Formujemy małe kulki wrzucamy do gorącego bulionu i gotujemy ok 15 min dodajemy śmietanę ( śmietanę hartujemy ) 3 łyżki oraz chrzan 2 łyżki doprawiamy do smaku solą i pieprzem odrobina soku z cytryny.Warzywa gotujemy następnie odlewamy wodę i dodajemy łyżeczkę masła oraz zioła.