0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Kochani…zaczynamy grzybobranie … skarby leśne w cudownej oprawie …

Serdecznie polecam kremowy sos serowo -grzybowy z cebulka czosnkiem w chrupiącej bułce  ….

 

 

 

CYMERA_20140814_204752

CYMERA_20140814_204631

Grzyby oczyszczamy i myjemy , kroimy w dużą kostkę . Przygotowujemy cebulę oraz czosnek pokrojony w talarki.
Grzyby smażymy na oleju około 5 łyżek następnie dodajemy cebulę i czosnek mieszamy aż cebula się zeszkli . Dodajemy śmietanę 18 % mieszamy przyprawiamy ziołami , solą i pieprzem oraz dodajemy ser o intensywnym smaku np pleśniowy możemy dodać odrobinę papryki . Gotujemy przez 15 min na wolnym ogniu .
Nakładamy sos serowo -grzybowy do gorącej świeżej bułki 

Polecam serdecznie :)