0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Nie byłam fanka paluszków surimi …aż do teraz odnalazłam smak który mnie zadowolił .

Galaretka świetnie się nadaje na śniadanie , na przystawkę dla gości .. przepis prosty ..szybki i smaczny :)  Zapraszam do wypróbowania …

20140909_112855

500 ml bulionu drobiowego

2 jajka ugotowane

groszek zielony 100 g

paluszki surimi 1 opakowanie

marchewka 2 szt

żelatyna 20 g

20140908_210350

Przygotowanie 

Marchewkę kroimy w plastry gotujemy w bulionie , dodajemy groszek doprawiamy do smaku sola i pieprzem .

Paluszki surimi kroimy w plastry , jajka w plastry .

Żelatynę w płatkach namaczamy w zimnej wodzie kiedy zmięknie dodajemy do ciepłego wywaru drobiowego z groszkiem i marchewką .

Przygotowujemy miseczki na spód układamy jajka i paluszki zalewamy wywarem . Wstawiamy do lodówki na noc .20140908_210715

20140909_112918

Smacznego <3